Winterdiptip 1/5: Maak de winter lichter!

De herfst is begonnen en de dagen worden korter. Nog even en we gaan allemaal in het donker naar ons werk en komen ook weer in het donker terug. Veel mensen hebben daar last van. Ze worden nukkig, hebben minder energie, en zijn minder productief. Kom je erg moeilijk uit je bed, heb je het idee dat er heel weinig uit je vingers komt en voelt de winter nu al eindeloos? Wil je eigenlijk alleen nog maar op de bank zitten met een kop thee en bezorgt het idee om naar buiten te gaan je al rillingen? Misschien heb je dan last van een winterdip.

Gelukkig is er een boel aan je winterdip te doen, als je het van jezelf weet en een aantal tips ter harte neemt. Tips die in deze en volgende posts voorbij gaan komen! In deze post tip nummer 1 van 5: maak de winter lichter!

Breng licht in je dip!
productie winterlicht 370x277 Winterdiptip 1/5: Maak de winter lichter!Van weinig licht raakt je biologische klok in de war. Een mens heeft voldoende licht nodig om zich lekker te voelen. Zorg dus voor voldoende daglicht! Ga in je middagpauze lekker wandelen met een collega. Niet alleen doet de lichaamsbeweging je goed; de buitenlucht en het winterzonnetje geven je ook extra energie. Zorg daarnaast dat je op je werkplek ook voldoende licht hebt: verhuis als het kan naar een plek aan het raam en haal zoveel mogelijk zonwering omhoog.

En ook thuis kun je het ook met licht gezellig maken. Met lampjes en kaarsjes maak je het knus en hoewel je biologische klok er niet van onder de indruk zal zijn, voel je je dan in ieder geval minder ongelukkig in het donker! Heb je aan het winterdaglicht niet genoeg, neem dan af en toe een zonnebank. Eens in de twee, drie weken helpt al heel veel voor je lichtvoorraad. Voel je je na het nemen van deze lichtmaatregelen nog steeds ellendig, dan kun je overwegen een daglichtlamp aan te schaffen. Die zijn tegenwoordig niet meer onoverkomelijk duur en in sommige gevallen worden die zelfs vergoed door je zorgverzekeraar!

This entry was posted in Harry Hilders, Lifestyle and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *