Harry Hilders Tips

De beste lifestyletips van Harry Hilders.nl

Op dit blog komen regelmatig tips voorbij om je leven prettiger of effectiever in te richten, of om jezelf nieuwe vaardigheden aan te leren. Op deze pagina staan daarvan de beste posts op een rij. Handig, want zo zie je in een oogopslag wat op jou van toepassing is. En je kunt meteen doorklikken om de uitgebreide informatie hierover te lezen!

Tips voor avondmensen

Avondmensen komen later op de dag op gang dan mensen die prima passen in een 9-tot-5-stramien. Daar zijn ze niet minder om, alleen is het wel handig om als avondmens, je ritme te kennen en je dagindeling daarop aan te passen. En moet je nou wel of juist niet vroeg opstaan in het weekend? Je leest het in de post Avondmens & werk.

Tips voor uitstellers

Heb je last van uitstelgedrag? Veel freelancers bijvoorbeeld, hebben last van het fenomeen waarbij ze pas aan het einde van de dag in een productieve modus terechtkomen. In een serie posts kwamen de drie belangrijkste oorzaken van uitstelgedrag langs, inclusief tips om ze aan te pakken:

Ook beter plannen kan je helpen je plannen te realiseren. Ook daarvoor kwamen tips voorbij. Je leest ze hier!

Tips voor vergeetachtigen

Soms laat je geheugen je even in de steek. Dat is niet gek; je hersenen hebben de hele dag bergen met informatie te verwerken en daar kan soms iets in kwijtraken. Maar je kunt je geheugen helpen, door informatie effectiever op te slaan, of door bijvoorbeeld de Methode van Loci toe te passen. En dat kan nog heel vermakelijk zijn ook.

Tips voor dromers

Dromen kan een heerlijke bezigheid zijn, maar ook een frustrerende of angstige. Wat nu als je je dromen kunt sturen? Dat kan heel bijzondere ervaringen opleveren, zonder drugs, of hulpmiddelen, gewoon in je bedje! Hoe dat lucide dromen werkt en hoe je het kunt leren, lees je in de post “Dromen wat je wil!”.

Tips voor stresskippen en perfectionisten

Kom je ’s nachts juist niet in slaap, omdat je hoofd nog tolt van de ideeën en indrukken van de dag? Heb je moeite met ontspannen, en is je to-do-lijst het eerste waar je aan denkt als je ’s ochtends wakker wordt? Misschien heb je dan naast een betere planning of een minder perfectionistische instelling, ook heel wat aan een paar simpele ontspanningsoefeningen! En ook wat meer Wabi Sabi in je leven kan je helpen.

Tips voor sloddervossen

Doet alleen de gedachte aan de afwas je de moed al in de schoenen zinken? Of maakt het geluid van de stofzuiger alle vluchtinstincten in je wakker? Wanneer je aan het huishouden alleen maar de negatieve punten ziet, dan wordt het al snel een onoverkomenlijk ding. En dat terwijl er ook magie aan kan zitten!

En nu in de praktijk!

Al eerder schreef ik dat je beter geen goede voornemens kunt maken, maar bétere voornemens om nieuwe gewoontes aan te leren. Tips over hoe je dat het beste doet, lees je hier. En of je nu een uitsteller, een stresskip, een dromer, of een sloddervos bent, blijven bewegen is altijd goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *