Twee oefeningen voor perfectionisten

Perfectionisme kan je in de weg zitten, maar een slechte eigenschap is het niet. Hoe hou je je perfectionisme in toom en zet je het tegelijkertijd ten positieve in? Twee oefeningen!

De lat lager met een balanced score card
Schrijf eens op waaruit jouw perfectionisme vooral blijkt.Schrijf ook op wat de voordelen zijn van dat perfectionisme en wat de nadelen. Geef die voor- en nadelen een cijfer. Hoe goed of vervelend zijn ze voor je? Bedenk vervolgens hoe je in de vervelende gevallen de lat wat lager kunt leggen, zodat je jezelf een 7 of een 8 zou geven voor het eindresultaat, in plaats van een 9 of een 10.

Gedoseerd perfectionisme
Maak voor je eerstvolgende nieuwe opdracht een strakke planning. Dat is uitdrukkelijk geen full color uitgeprinte uur-tot-uurplanning ;)
Inventariseer vervolgens wat je echt moet hebben of weten om aan de slag te kunnen. Zorg dat je die spullen en informatie krijgt.
Zorg dat je in de tijd die je voor jezelf hebt gesteld een 7 scoort op de uitvoering. Blijf niet schaven aan een deeltaak totdat die een 10 krijgt van jezelf. Ben je met alle deeltaken klaar en heb je nog tijd over? Dan mag je er een 8, 9 of 10 van maken!

This entry was posted in Harry Hilders, Lifestyle, Vaardigheden and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *