Twitter Power boekbespreking

twitter power Twitter Power boekbespreking

In mijn vorige blogpost heb ik microblogging aangestipt. In deze post zullen we nog iets dieper op Twitter in gaan. En wel in de vorm van een boekrecensie, over Twitter Power van Joel Comm.

Gids voor beginners

Twitter Power is een goede gids om beginners te helpen met microbloggen en gebruik te maken van Twitter. Want laten we eerlijk zijn: Twitter kan heel verwarrend zijn. Natuurlijk is het niet moeilijk om een bericht van 140 karakters (of minder) te schrijven, maar Twitter is zoveel meer dan dat. Want naast het tweeten voor beginners, gaat het boek ook in op sociale media in zijn algemeenheid (heel verhelderend!) en hoe je Twitter in het bedrijfsleven kunt gebruiken.

Prima schrijfstijl

Een belangrijk pluspunt aan Twitter Power is de laagdrempelige en gemoedelijke schrijfstijl. Door de heldere uitleg voor de leek is het allemaal heel verhelderend. De auteur legt veel uit over het hoe en waarom van Twitter voor een niet-technische en onervaren lezer.

De hoogtepunten

Een paar dingen in Twitter Power zijn echt heel erg interessant. Zo zijn daar de tips voor het bouwen van een fanbase: de followers. Ook worden verschillende soorten tweets gecategoriseerd. En er is de referentie-lijst van Twitter toepassingen zoals TweetDeck en TweetLater, elementen die voor beginnelingen heel waardevol zijn.

Prima boek!

Hoewel je alle informatie die in Twitter Power aan bod komt ook zelf gratis online kunt vinden, is het fijn dat al deze informatie verzameld is in dit boek. Het is bovendin prettiger uit een echt boek iets te lezen dan uren rond te surfen op internet. De auteur leert ons lezers alles wat we moeten weten om effectief gebruik te maken van Twitter, zonder vreemde details die tot vertraging in dat leerproces kunnen leiden. Prima boek voor social-media-beginners en -gevorderden.

Kortom, een echte aanrader dus!

This entry was posted in Boekbespreking, Harry Hilders, Interessant!, Internet and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *