Stilletjes afvallen

Afvallen is in de zomer lastig, zeggen veel mensen. Want in de zomer wil je tot ‘s avonds laat nog genieten van het mooie weer en een wijntje of een biertje en hapjes. In de winter is het lastig afvallen, zeggen veel mensen ook. Want dan is het koud, en wil je stevige kost. En taaitaai en kerstdiners, niet te vergeten.

Maar eigenlijk is het vooral lastig afvallen als je het met mensen over afvallen hebt. Want of je nou man bent of vrouw, als iedereen weet dat je probeert af te vallen, dan zal iedereen je herinneren aan eten. Helemaal je partner. “Nu heb je wel goed genoeg je best gedaan. Neem het er een avondje van!” Of je collega’s:”Doe niet zo ongezellig, drink een biertje mee.”

Gezelligheid wordt vaak afgemeten aan de hoeveelheid voedsel dat je van tevoren laat blijken bereid te zijn om te eten. Laat hem even inzinken!

Het is een vreemd fenomeen. Niemand kijkt je scheef aan als je de helft van je bord laat staan. Maar zeg je van tevoren dat je liever een kleine portie eet omdat je van je bierbuik af wil, dan wordt je afvalpoging direct onderwerp van gesprek. En nooit in positieve zin. En zeg nou zelf: als een ander een afvalpoging ter sprake brengt, dan loop je ook niet over van de positieve feedback. Afvallen is helemaal geen kost voor opbeurende gesprekken.

Dus is de oplossing: afvallen in stilte. Want als niemand weet dat je af wil vallen, dan zal niemand zeuren over je gezonde keuze in de kantine. Dan zal niemand zeggen: “Je hoeft het ook niet te overdrijven… Kom! Neem toch gewoon een handje chips.” Het is eigenlijk ongelofelijk simpel en al net zo doeltreffend. En deze tip is helemaal gratis. Nee echt. We hebben het er niet meer over.

This entry was posted in Harry Hilders, Lifestyle and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *