Nieuwtje: mannen zijn net vrouwen

Vrouwen kijken naar vrouwen. Dat fenomeen kennen we allemaal, en het is makkelijk te staven. Neem een willekeurig vrouwenblad en kijk wie er op de cover staat. Tel bovendien het aantal mannen en het aantal vrouwen op foto’s in het blad, en trek je conclusies. Vrouwen zijn competitief, en kijken altijd naar hoe andere vrouwen eruit zien. Eigen onzekerheden projecteren ze op andere vrouwen, die ze daarom minder mogen. Ze lijken zich meer zorgen te maken over wat andere vrouwen van ze vinden, dan wat hun eigen partners doen.

Het interessante nieuws? Mannen zijn net zo!

Mannen zijn vooral onzeker tegenover andere mannen en maken zich meer zorgen over wat andere mannen van hun lichaam denken, dan wat hun bedpartner ervan denkt. Dat blijkt uit een onderzoek naar het zelfbeeld van mannen uitgevoerd aan de Australische Victoria University. Onderzoekster Annabel Chan Feng Yi liet 738 mannen tussen de 18 en de 76 jaar online vragenlijsten invullen. Daaruit bleek dat mannen vooral onzeker zijn over gewicht, zelfbeeld en penisgrootte.

Saillant detail: “De onzekerheid over de grootte van de penis had helemaal niets van doen met het plezieren van een bedpartner”, aldus Chan. “Het kwam juist voort uit competitie met andere mannen. De meeste ondervraagden voelden zich het meest onzeker over hun penis in een omgeving waar andere mannen hem konden zijn, zoals kleedkamers.”

“Het onderzoek laat zien dat niet alleen vrouwen maatschappelijke druk ervaren als het op hun uiterlijk aankomt. Ook mannen maken zich zorgen, maar ze praten er minder over. Er is duidelijk behoefte aan meer aandacht voor dit onderwerp”, aldus Chan.

Wat hieruit te leren, blijft vooralsnog in het midden.

naakteaap Nieuwtje: mannen zijn net vrouwen

This entry was posted in Harry Hilders, Interessant! and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *