Foodsharing

Het idee is simpel. In de westerse wereld gooien we met z’n allen héél veel prima eten weg. Omdat het teveel is om zelf op te eten, of omdat we het te lang in de koelkast laten liggen. En dat is zonde, vinden we eigenlijk allemaal.

Stel je nou voor dat je alles wat je over hebt zou delen met je buren. En vice versa! Zo gooi je samen veel minder weg, en heb je ook opgeteld minder nodig. Hoewel de buurvrouw niet altijd op jouw eten zal zitten wachten, moet je dit wel als de basis zien van Foodsharing: delen van voedsel dat je overhebt met mensen in je eigen buurt – ook onbekenden – en eerst vragen aan anderen wanneer je iets nodig hebt. Een simpel idee dus, dat als het groots genoeg wordt aangepakt een flinke impact kan hebben op het denken van de Westerse mens. En het wordt je nu wel heel eenvoudig gemaakt om mee te doen!

logo FoodsharingSta je achter het idee van Foodsharing? Neem dan eens een kijkje in je koel- en voorraadkast en vervolgens op de website: foodsharing.nl. Wat je over hebt zet je erop, wat je kunt gebruiken haal je eraf. De website is pas net in de lucht en het zal de eerste tijd nog niet erg druk zijn, maar hoe meer zielen hoe meer vreugd. En misschien groeit dit wel langzaam uit tot iets groots!

This entry was posted in Harry Hilders, Interessant!, Internet, Lifestyle and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *