Betere voornemens

Al gestopt met stoppen met roken? Al gezondigd op je dieet? En niet vergeten je nieuwe sportschoolabonnement weer op te zeggen per de eerstvolgende mogelijkheid! Inherent aan al je goede voornemens is dat ze drie weken januari in al meteen over de uiterste houdbaarheid heen zijn. Dat komt doordat we onze levensstijl met veel te grote stappen ineens willen omgooien. Doordat de goede voornemens niet leuk zijn. En doordat we er geen goede afspraken over maken.
2011 Betere voornemens

Beter dan goede voornemens zijn daarom betere voornemens. Geen voornemens om het in één keer goed te doen, maar voornemens om het net iets beter te doen dan vorig jaar. En dat kan het beste door je betere voornemen SMART te maken. Oftewel: maak van je voornemen een goede afspraak!

Zo kun je je voornemen om eens per twee weken een computer- en televisieloze dag te hebben, zodat je meer tijd hebt voor creatievere dingen. Of om op woensdag gezond én lekker te koken. Of om minstens elke maand een goede vriend uit te nodigen. Zet je betere voornemens meteen om in een afspraak met jezelf en anderen, en schrijf ze op de juiste dagen in je agenda of op de kalender. Heb je aan je afspraak voldaan, vink die dan af met een smiley. Zo beloon je jezelf nog eens extra voor je verbeterde jij.

En bij deze alvast een hartelijk beter 2011 gewenst!

This entry was posted in Harry Hilders, Lifestyle, Vaardigheden and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *